Az U17-es magyar leány válogatott nyerte a mauritiusi korosztályos strandkézilabda világbajnokságot – adta hírül a Magyar Kézilabda Szövetség. 

Hungary are the gold medallists and Netherlands are the silver medallists of the U17 Beach Handball World Championship,…

Gepostet von International Handball Federation – IHF am Sonntag, 16. Juli 2017

A világbajnoki címért lépett pályára vasárnap a magyar leányválogatott Hollandia ellen, ahol nagyszerű teljesítménnyel aranyérmes lett Pinizsi Zoltán együttese. A magyar csapat Norvégia visszalépésével jutott ki a mauritiusi korosztályos világbajnokságra, ahol a negyeddöntőben Spanyolország legyőzésével jutott be az elődöntőbe, és egyúttal kvalifikálta magát a strandkézilabda szakág első olimpiai megmérettetésére, a buenos aires-i ifjúságiak ötkarikás játékára. Az elődöntőben a portugál válogatott legyőzésével pedig a döntőbe jutott a magyar együttes, ahol a hollandok ellen egy elvesztett és egy megnyert szettet követően, szétlövésben diadalmaskodott, és ezzel megszerezte a világbajnoki aranyérmet. A bronzérmet az argentin csapat érdemelte ki, miután 2:1-re legyőzte a portugál válogatottat.

A leány válogatott kerete:

Benzsay Rebeka (Szentendre), Braun Csenge (Dunaújváros), Gajdos Dorottya Fanni (Szentendre), Hadfi Gréta (Salgótarján), Király Réka (Érd), Landi Gabriella (Érd), Léránt Sára (Szentendre), Pintér Klaudia (KSI), Vitovszki Veronika (Szentendre), Wágner Virág (Érd)

keziszovetseg.hu, MTI