A világranglistán 80. magyar játékos hétfőn 6:1, 6:3-ra verte a spanyol Roberto Bautista Agutot, majd a 16 között Alekszandr Bublik (21.) következett. A 26 éves kazah tornát nyert Montpellier-ben, előzőleg a rotterdami nyolcaddöntőben kikapott a kanadai Milos Raonictól, az Australian Openen pedig már az első fordulóban búcsúzott. Kettejük párharcában Bublik vezetett 4-1-re, legutóbb 2022-ben, Wimbledonban találkoztak, ahol az ellenfél nyert.

Hirdetés

A hatodik csatában a nyíregyházi teniszező két brékkel 4:1-re ellépett, és noha egyszer ő is elvesztette az adogatását, 37 perc elteltével egy sima szervagémmel hozta a szettet. Bublik hasonlóan magabiztosan hozta a második játszmát. A mindent eldöntő harmadik szettet Fucsovics ugyan brékkel kezdte, de a kazah azonnal visszajött, és a „legjobbkor”, 4:4-nél újra elvette riválisa adogatását, majd kiszerválta a meccset.

A nyolcaddöntő másik magyar résztvevője, Marozsán Fábián korábban kétszettes vereséget szenvedett a második kiemelt orosz Karen Hacsanovtól.

Eredmények:

Korábban írtuk


Alekszandr Bublik (kazah, 4.)-Fucsovics Márton 2:6, 6:3, 6:4

Karen Hacsanov (orosz, 2.)-Marozsán Fábián 6:4, 7:5