Michael Preetz, a német labdarúgó Bundesligában bennmaradásért küzdő Hertha BSC menedzsere azt mondta: Dárdai Pál megbízása a vezetőedzői teendőkkel nem kísérlet részéről.– Meg vagyok győződve a kvalitásairól – nyilatkozott a Kicker című lapnak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakemberről egykori csapattársa, jelenlegi főnöke, Michael Preetz. A menedzser hozzátette: a Freiburgtól elszenvedett 2-0-ás vereség sem ingatta meg a bizalmát a Dárdai Pál-Rainer Widmayer edzőpárosban, amely két hete kapott megbízást.

– Világos volt, hogy néhány nap alatt nem lehet csodát tenni – fogalmazott a menedzser, hozzátéve ugyanakkor, hogy a Freiburg elleni bajnokin több magabiztosságot várt volna a csapattól. – Több elszántságra van szükségünk a pályán, és más testbeszédre – jelentette ki.

A Hertha jelenleg a kieső, 17. helyen áll a Bundesliga tabelláján, Preetz azonban nem akar foglalkozni az élvonalból történő búcsú kérdésével és esetleges személyi következményeivel.

– Ez a forgatókönyv nem szerepel a gondolataim között – hangsúlyozta.

Mint ismert, a több mint másfél évtizedig a berlinieknél futballozó, visszavonulása után a klub utánpótlásában dolgozó Dárdai Pált két hete bízták meg a vezetőedzői teendők ellátásával. Első meccsén, idegenben 2-0-ra nyert a Hertha a Mainz ellen, majd a legutóbbi fordulóban, hazai pályán ugyanilyen különbséggel kikaptak a berliniek a Freiburgtól. Dárdaiék hétvégén a hazai pályán még veretlen Wolfsburghoz látogatnak.

MTI, demokrata.hu