Fotó: MTI/Tóth Zsombor
A magyar válogatott játékosai a kosárlabda olimpiai selejtezõ torna 3. fordulójában játszott Magyarország – Spanyolország mérkõzés végén a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én. A magyar csapat 73-72-re kikapott, így nem jutott ki az olimpiára
Hirdetés

A rendszeresen elemzésekkel és rangsorokkal jelentkező Paul Nielsen a közösségi oldalán azzal kezdte posztját, hogy a sport brutális dolog, de ugyanakkor az öröm, a remény és a kétségbeesés forrása is.

„Magyarország 22 pontos előnyről, egy kosárral lemaradt a párizsi játékokról, méghozzá hazai pályán és a saját szurkolói előtt úgy, hogy 44 éve nem szerepelt olimpián. Ennek idő kell, hogy begyógyuljon. Semlegesként és a magyar kosárlabda régi követőjeként, tisztelőjeként (sok magyar jóbaráttal), íme a lényeg: SENKI nem számított őszintén arra, hogy Magyarország ilyen gyorsan ideér egy ilyen fiatal csapattal. SENKI sem látta előre, hogy éremért küzdhetnek a tavalyi Európa-bajnokságon, aztán legyőzik az olimpiai döntős Japánt, és épphogy lemaradnak a spanyolok elleni győzelemről a selejtező halálcsoportjában”

– fejtette ki a szakértő.

A FIBA munkatársa szerint Magyarország ott van, ahol lennie kell, azaz „ütésváltásban” a világ legjobbjaival.

„Az ember hol nyer, és kiélvez egy nagyszerű estét, hol elszenved egy fájdalmas vereséget. Ez brutális, de az a gyilkos ösztön, amelyre szükségük van a továbblépéshez, csak a topcsapatok ellen szerezhető meg. Magyarország számára ez nem a vég. Ez a kezdet. Ha összetartanak, nagy dolgokat tudnak és fognak véghez vinni”

– tette hozzá Paul Nielsen.

Korábban írtuk