Alig több mint két hónappal súlyos térdsérülését követően megkezdhette az erőnléti edzéseket az alpesi síző Miklós Edit.

Fotó: mti, bruzák noémi, szerk.
Fotó: MTI, Bruzák Noémi, szerk.

Voltam ellenőrzésen, az orvos pedig meg volt elégedve, így engedélyezte, hogy megkezdjem az erőnléti tréningeket – jelentette ki egy sajtóbeszélgetésen a lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző.
    
A 28 éves csíkszeredai születésű síző arról számolt be, hogy a bal térde már teljesen egészséges, de most már a jobb is terhelhető.
    
A tervek nem változtak, ha minden megfelelően alakul, akkor szeptemberben állhatok újra sílécre. Most egy hónapig még otthon készülök, ami most már a gyógytorna mellett edzésekből is áll. Aztán újra kontrollra utazok – mondta az MTI-nek Miklós Edit, hozzátéve, hogy súlyos sérülése ellenére többnyire jó lelki állapotban van.
    
Elárulta: sérülése után is követte a világkupa-futamokat televízión keresztül, s bár sajnálja, hogy nem próbálhatta ki a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia lejtőjét, szerinte „szimpatikus a pálya nagy ívekkel, amiben nincsenek nagy letörések”.
    
A következő idényre vonatkozó céljaival kapcsolatban úgy fogalmazott, az elsődleges most, hogy teljesen meggyógyuljon.
    
Miklós Editnek január 15-én, az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen egy jobb kanyarban szétcsúszott a lába, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Egy Innsbruck melletti magánklinikán még aznap megoperálták.

MTI