A korábban 200 méteres pillangóúszásban győztes Milák Kristóf újabb két aranyérmet nyert a Debrecenben zajló országos bajnokság szombati zárónapján.
 

Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt


Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

A 18 éves versenyző 100 méter pillangón 51.5 másodperces idővel diadalmaskodott, ami közel egy másodperccel rosszabb annál az eredménynél, amivel a tavalyi budapesti világbajnokságon ezüstérmet nyert (50.62). Az eredménye ennek ellenére a világranglista harmadik legjobbja, s jelenleg övé a legjobb európai idő.
    
Milák 50 méter háton nyerte másik szombati aranyérmét, húsz perc különbséggel a 100 pillangóhoz képest.
    
„Száz pillén ennél sokkal jobb időt szerettem volna, de a mai napon már a túlélés volt a tét” – jelentette ki a fiatal úszó. Hozzátette: ebben a távban sokkal több van számára.
    
A nap legjobb eredménye Szilágyi Csabáé, aki 50 méter mellen megdöntötte Flaskay Mihály 16 éves országos csúcsát (27.51 másodperc).
    
Az országos bajnokságon a férfiak között Milák nyerte a legtöbb érmet, a váltókkal együtt három arany-, három ezüst- és két bronzérem került a nyakába.
    
A nőknél szombaton Késely Ajna duplázott, aki a korábban 400 méteres gyorsúszásban szerzett első helye mellé az úszásnem 200 és 1500 méteres távján lett országos bajnok, s összesen öt érmet nyert (három arany, két ezüst), ezzel csak az egyéni számokat nézve a női mezőny legeredményesebbje lett.
    
„Nagyon örülök, hogy ennyire jól sikerült ez a négy nap, különösen a nyolcszázon úszott időmnek örültem, meg annak, hogy négyszázon sikerült megvédenem a címemet. A négyszáz vegyes lehetett volna jobb is, ott még van mit javítani” – összegezte teljesítményét Késely Ajna.
    
A női mezőnyben összességében Verrasztó Evelyn nyerte a legtöbb érmet (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz).

(MTI)