A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a világliga sanghaji szuperdöntőjén, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 9-7-re kikapott Oroszország csapatától.

A magyar együttes a negyedik helyezéssel 25 ezer dollár pénzdíjat kap.

Eredmény, a 3. helyért:

Oroszország-Magyarország 9-7 (3-1, 1-2, 2-0, 3-4)

————————————————-

a magyar gólszerzők: Bujka 4, Antal D., Illés, Csabai 1-1

Bujka Barbara szerezte a meccs első gólját, ennek ellenére az oroszok kezdtek jobban, szinte a teljes első negyedben uralták a játékot, és a szünetben már 3-1-re vezettek. A folytatásban egyre hatékonyabban védekezett a magyar válogatott, amely Antal Dóra és Bujka révén egyenlített (3-3).

Gangl Edina jó teljesítményt nyújtott a kapuban, de mivel a támadójáték erőtlen és pontatlan volt, az oroszok ismét elhúztak (3-6).

Az utolsó negyed elején eldőlt a mérkőzés, ennek ellenére Bíró Attila együttese az utolsó pillanatig próbálkozott, de ez, valamint Bujka és Gangl jó teljesítménye csupán a kétgólos vereséghez volt elég.

A magyar együttes 2005, 2010 és 2013 után negyedik alkalommal zárt a negyedik helyen a világligában. Eddig a 2004-ben indult sorozat nyitányán szerepelt a legeredményesebben, amikor második lett.

Bronzérmet még sosem szereztek a magyarok, akik hét alkalommal nem is jutottak a selejtezőből a – hol hat-, hol nyolccsapatos – döntőbe, kétszer pedig el sem indultak a világligában.

Bíró Attila, szövetségi kapitány:

——————————–

„Az utolsó két mérkőzés kivételével minden a várakozásainknak megfelelően alakult. Benne volt a pakliban, hogy a végére egy kicsit elfáradunk. Embert próbáló feladat volt ez a torna, a játékosok fejben és fizikálisan is elfáradtak. Tudtuk, hogy az oroszok mit fognak játszani, de a passzaink többször is rosszul sikerültek, ezt pedig kihasználták. Ha frissebbek lennénk, nyilván ez is másként alakult volna” – nyilatkozta az edző az M4 Sportnak.

további eredmények:

Döntő: Egyesült Államok-Kanada 12-6 (2-1, 4-3, 3-2, 3-0)

az 5. helyért: Hollandia-Kína 14-4 (4-0, 2-3, 4-0, 4-1)

a 7. helyért: Ausztrália-Japán 10-8 (5-2, 2-3, 1-2, 2-1)

MTI