Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

A Budaörs 39 éves, kétszeres Európa-bajnok játékosának – akit a 39. helyen emeltek ki – a kínai származású, német színekben versenyző, 24.-ként rangsorolt Shan Xiaona lesz a riválisa a 64-es tábla első fordulójában. Shan csapatban olimpiai ezüstérmes (2016) és világbajnoki bronzérmes (2022), emellett pedig – párosban és csapatban – ötszörös kontinensbajnok. A 32 között a negyedik helyen kiemelt dél-koreai Sin Jubin és az ausztrál Melissa Tapper párharcának továbbjutója várhat majd Pótára.

Az Ecseki, Madarász duó 11. a kiemelési rangsorban, ez az egység a negyedikként rangsorolt hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem kettőssel csap össze a 16-os tábla első körében – adta hírül a játékok információs oldala. A tavalyi, durbani vb második fordulójában emlékezetes, nagy csatát vívott egymással a két páros, az ázsiai ellenfél a döntő szettet 13-11-re nyerve diadalmaskodott.

Amennyiben sikerül a bravúr, a negyeddöntőben a brazil Vitor Ishiy, Bruna Takahashi (12.) vagy a spanyol Alvaro Robles, Maria Xiao (5.) duó vár majd a magyarokra.

A vegyes párosok nyolcaddöntőjét szombaton rendezik, s ekkor kezdődnek az egyes küzdelmek is, egyelőre nem tudni, hogy Póta már ekkor asztalhoz áll, vagy majd csak vasárnap.

Korábban írtuk