Fotó: Tuzson Bence, Facebook
Hirdetés

Tuzson Bence, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, kiemelte, hogy a sportlétesítmény akár nemzetközi vízilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas; ekkora uszoda, a fővároson kívül csak Gödöllőn van.

Dunakeszi a legdinamikusabban fejlődő város Magyarországon, és mostanra a sportok városává vált, mivel az elmúlt években több mint 80, sporttal kapcsolatos fejlesztést sikerült végrehajtani – mondta a politikus, hozzáfűzve: a Duna közelsége és a kormányzati fejlesztések révén az is elmondható, hogy Dunakeszi a vízi sportok városává is vált.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a környéken több mint 7000-en vannak, akik sportegyesületekben sportolnak, a sport pedig segít egészségesebb generációkat felnevelni.

Dióssi Csaba polgármester a cselekvőképesség szimbólumának nevezte az uszoda felépítését.

Korábban írtuk

Jelezte, hogy már a 60-as években felmerült az igény egy uszodára, de csak 2017-ben sikerült az első ilyen létesítményt átadni.

Az új uszodáról azonban rögtön kiderült, hogy nem elég az 50 ezres városnak és a környező településeknek. Ezért a diáknegyed részekén megépítették ezt az uszodát – fűzte hozzá a polgármester.