Gabinho, azaz a 16 éves budapesti Szirtesi Gábor nyerte a hazai rendezésű V4 Future Sports Festival bajnoki címét FIFA18 sportágban.

Az előzetesen nem az esélyesek közé sorolt játékos óriási meglepetésre, de végig meggyőző teljesítménnyel utasította maga mögé a budapesti döntő virtuális-futball játékosait. A selejtezőkre a négy visegrádi országból – innen a V4 fesztivál neve – összesen 1684 játékos jelentkezett, közülük bizonyult elsőnek a magyar fiú. A helyszínen több ezren szurkolták végig a tornát.

A tornagyőzelemmel az első komoly hazai és nemzetközi sikerét elérő magyar játékos a döntő előtt a jóval esélyesebbnek tartott lengyel és magyar játékostársát győzte le. Ellenfeleit többnyire jelentős mezőnyfölényével, kiemelkedő arányú labdabirtoklásával és rengeteg passzal törte meg, sokszor többgólos mérkőzésen. A döntőben az európai topjátékosok közé tartozó, szintén lengyel Riptoreket gyűrte le. A siker értékét növeli, hogy nemcsak a saját Xbox, hanem a rivális PS4 konzolján is győzelmet tudott aratni. A győzelemmel 40 ezer eurós jutalom is jár.

A mérkőzést a helyszínen végigszurkoló ezres drukkertábor valódi meccshangulatot varázsolt: tapssal, dobokkal, zászlókkal bátorította a magyar játékost, aki külön megköszönte a hazai e-sport rajongóknak a támogatást.

A V4 Future Sports Festivalt rendező Egymillióan a magyar esportért egyesület elnöke, Biró Balázs a játékos méltatása mellett úgy nyilatkozott: „Csak álmomban bíztam benne, hogy rögtön az első hazai rendezésű tornán magyar győzelem születhet. Ráadásul az itthon talán leginkább ismert és elterjedt sportágban, ami óriási lökést adhat a hazai e-sport fejlődésének” – tette hozzá Biró.