galéria
Hirdetés

A delegációt a Liszt Ferenc repülőtérről buszokkal szállították a budapesti BOK-csarnokba, ahol már több száz sportrajongó várta őket. Csatlakoztak a csapathoz azok az érem-, illetve pontszerzők is, akik már korábban elhagyták Japánt, a rendezvényen így kevés kivétellel az ötkarikás játékok összes magyar hőse megjelent. 

Az ünnepélyes fogadáson egyesével szólították a színpadra az olimpia főszereplőit, akik a rendezőktől egy-egy virágcsokrot, a közönségtől pedig hatalmas tapsot kaptak. Kulcsár Krisztián, az eseményt szervező Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszönetet mondott a sportolóknak, az edzőknek, a szakosztályoknak, a kluboknak, a családtagoknak, a szurkolóknak és a magyar kormánynak, mivel véleménye szerint nekik köszönhető, hogy Tokióban is átélhették, milyen jó érzés magyarnak lenni. 

Az olimpia legszebb pillanatait megörökítő kisfilmek levetítése után a drukkerek számára lehetőség nyílt, hogy közelebbről is megismerjék személyes kedvenceiket, beszélgethessenek velük egy keveset, autogramot kérjenek és fényképen is megörökítsék a találkozás különleges és megható pillanatait.

Korábban írtuk