Kedden egész Franciaország területére kánikulát jeleztek előre, helyenként 40 fok körüli csúccsal, Párizs környékén is 36 fokos maximummal, és már fél tizenegykor 29 fok volt a tűző napon a vaire-sur-marne-i evezős pályán, ahol telt lelátók előtt zajlott a verseny.

Hirdetés

Nem volt egyszerű dolga a 31 éves magyar evezősnek, aki a harmadik futamban az ötös pályáról rajtolt az olimpiai ezüst- és bronzérmes horvát Damir Martin, valamint a szlovén Isak Ivan Zvegelj között, mellettük pedig a címvédő görög Sztefanosz Ntuszkosz, a hollandok kétszeres vb-ezüstérmese, Simon van Dorp, illetve még a kubai Reidy Cardona Blanco is ott volt a mezőnyében.

A BEE evezőse jól jött el a rajtból, de 500 méternél már csak hatodik volt. Féltávnál is ebben a pozícióban haladt, a mellette evező szlovén riválisával tartotta a lépést, illetve az elején nagyon gyors kubai kezdett visszacsúszni. Az utolsó ötszázon két riválisát megelőzte, de az élen haladó hármas nagyon messze volt. Holland, horvát, görög sorrend alakult ki az első három helyen. Simon van Dorp 6:49.96 perccel végzett az élen, Pétervári-Molnár 7:05.04-gyel végzett.

A négy negyeddöntős futamból az első három-három helyezett jutott tovább az A/B elődöntőbe.

Korábban írtuk

„Ez volt a cél, ha nem jön össze a továbbjutás, akkor legalább a negyedik hely meglegyen. Ez a futam finálénak is beillett volna, mert a vb-döntőből három ember is itt volt, így a realitás a negyedik pozíció volt, de igyekeztem nem foglalkozni ezzel. A rajtnál beragadtam, az első 500 méter nagyon nem sikerült jól. Az volt a terv, hogy tapadok a horvát versenyzőre, de valahogy nem tudtam annyira intenzív és dinamikus lenni, amennyire szoktam. Ez már az előfutamban is probléma volt”

– értékelt az M4 Sportnak Pétervári-Molnár, aki a hátralévő két futamában igyekszik ezen javítani. „Szeretném a lehető legmagasabb helyet megszerezni, ami a 13., de már az nagy eredmény, hogy itt vagyok, büszke lehetek rá”.

A magyar evezős elárulta, túl régóta versenyez, túl sok rajta a stressz, ezért egy évet kihagy, hogy felfrissülve kezdhesse majd a felkészülést a Los Angeles-i játékokra.

Pétervári-Molnár Bendegúz – aki Rio de Janeiróban 14., Tokióban 10. volt – legközelebb szerdán versenyez, akkor derül ki, hogy a C vagy a D döntőben fejezi be szereplését.