Fotó: MTI/EPA/Ali Haider
Hirdetés

Pétervári-Molnár kedden a harmadik futamban áll rajthoz, amelyben a címvédő görög Sztefanosz Ntuszkosz, az olimpiai ezüst- és bronzérmes horvát Damir Martin, a hollandok kétszeres vb-ezüstérmese, Simon van Dorp, valamint szlovén és kubai versenyző lesz az ellenfele.

„Meg kell csinálni az első hármat, biztos, hogy nem lesz könnyű menet, de szerintem meg lehet csinálni. Választani kell valakit, illetve hármat is, akiknek lassabbnak kell lenniük nálam. Koncentrálni kell és egy jól végrehajtott taktikával meg lehet a továbbjutás” – mondta az M4 Sportnak a Budapest Evezős Egyesület sportolója.

Hozzátette, egyáltalán nem szabad tartalékolnia és annál az egy-két másodpercnél is többet kell keresnie, amelyet a szombati előfutam első negyedében hagyott.

„A szlovén és a horvát között leszek, tapadni kell mindkettőre, mivel gyorsak az elején, és a végén kell majd támadni őket. Ha a horvát elé kerülök, azzal szinte biztos a továbbjutás” – magyarázta.

Korábban írtuk

A 31 éves evezős kiemelte, hogy az előrejelzések ellenszelet jósolnak, így senkinek nem lesz pályaelőnye, viszont kánikulát is mondanak. A nyitófutamáról elmondta, hogy a rajtja visszafogottra sikerült és az evezése is görcsös volt, de ez normális az első pályákon, és kedden jól kell elkapnia a rajtot.

A negyeddöntőkből az első három az A/B elődöntőbe jut – amely az első 12 helyet jelentené -, míg a többiek a C/D elődöntőben folytatják a versenyt.