Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a lezajlott budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa (b2) és Krizsán Xénia Európa-bajnoki bronzérmes hétpróbázó (b) az atlétikai vb önkénteseinek ajándékot ad át a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen 2023. szeptember 12-én
Hirdetés

Az államtitkár, aki egyben a vb kormánybiztosa is volt, hangsúlyozta: az önkénteseknek kiemelt szerepük van egy olyan, több mint százezer főt megmozgató esemény lebonyolításában, mint amilyen az atlétikai világbajnokság. Ők azok, akikkel a külföldi sportolók, sportvezetők, sportdiplomaták megérkezésük után először találkoztak, velük kerültek naponta kapcsolatba a szállodákban és a versenyek helyszínén, majd távozásukkor a vendégek nekik mondtak búcsút a reptéren. Éppen ezért meghatározó szerepük volt abban, hogy a külföldiek milyen szájízzel hagyták el Magyarországot – tette hozzá.

Schmidt Ádám a legmagasabb elismerés hangján szólt annak a több mint 2500 önkéntesnek a munkájáról, aki szabadságát is feláldozva dolgozott a vb sikeréért, és tette mindezt azért, hogy közelebbről láthassa a világ legjobb atlétáit. Mivel a budapesti atlétikai vb rendezéséről elismerő véleményeket hallott külföldről, az államtitkár úgy érezte, személyesen is illik megköszönnie az önkéntesek munkáját, akiket a TF hallgatói és dolgozói koordináltak, élükön Perényi Szilviával, az önkéntes program igazgatójával.

A keddi eseményen Schmidt Ádám a vb-negyedik Krizsán Xénia hétpróbázó társaságában egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át az önkénteseknek, amely egy, a vb logójával ellátott kitűzőt, egy vezeték nélküli fülhallgatót, egy elismerő oklevelet és a világbajnokság emlékjegyét tartalmazta.

Korábban írtuk