A magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként lépett pályára a Liverpoolban, amely nem sok esélyt adott a BL-újonc olasz riválisnak: a világbajnok Alexis Mac Allister a 11. percben szerezte meg a vezetést az angol együttesnek, majd a 75. percben Mohamed Szalah váltotta gólra Szoboszlai passzát.

Hirdetés

A magyar középpályást a 86. percben cserélték le. A Gulácsival és Orbánnal felálló Leipzig kétszer is vezetett a Juventus ellen, mégsem tudta megnyerni az összecsapást. Hazai oldalon Benjamin Sesko, a vendégeknél pedig Dusan Vlahovic duplázott, a nyerő ember viszont a portugál Francisco Conceicao volt, aki a 82. percben szerezte meg a győzelmet jelentő gólt a kapus Di Gregorio kiállítása után az 59. perctől emberhátrányban futballozó torinói csapatnak.

Több meglepetéseredmény is született a szerdai napon: az első körben 9-2-re diadalmaskodó Bayern München ezúttal 1-0-s vereséget szenvedett az Aston Villa vendégeként, a címvédő Real Madrid pedig ugyanennyire maradt alul a francia Lille otthonában.

Nem sikerült pontot szereznie az Atlético Madridnak sem Lisszabonban, sőt, Diego Simeone vezetőedző tanítványai nagy pofonba szaladtak bele, a Benfica ugyanis 4-0-ra verte a spanyol fővárosi együttest. Komoly izgalmakat hozott a Dinamo Zagreb és a Monaco horvátországi találkozója, a franciák ugyanis kétgólos hátrányt dolgoztak le az utolsó 16 percben és döntetlenre mentették a meccset.

Korábban írtuk