A kajakos Takács Tamara  aranyérmet szerzett 500 méter egyesben a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Akárcsak a szombati nap, a vasárnapi is egy magyar győzelemmel indult, az egy nappal korábban a négyes tagjaként aranyérmes Takács Tamara ugyanis megnyerte az 500 méter egyest. A Vasas 20 éves versenyzője – Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa – a rossz rajt után féltávnál még csak ötödik volt, a hajrában azonban mindenki mellett elment.

„Nem ez volt a taktika, kicsit belehúztam a rajtgépbe, mert eddig mindig gyorsan ellőtték, most azonban kicsit többet kivártak, így visszalökött„ – mondta az MTI-nek Takács Tamara.  „Az volt bennem, hogy Dana (Kozák Danuta) is így szokta csinálni, ha tavaly tudott úgy Eb-t nyerni, hogy egy hajó hátrányt kapott a rajtban, akkor nekem is ezt kell csinálnom. Örülök, hogy nem estem pánikba, ez mutatja, hogy fejben nagyon ott voltam. Így is azt csináltam, amit előre elterveztem, csak az elején kicsit hátrább voltam, mint gondoltam” – tette hozzá.

Az Eb-ről két arannyal távozó sportoló hozzátette: az eső nem zavarta, kicsit párásabb volt a levegő, mint korábban, de nem foglalkozott semmivel, csak a versenyre összpontosított.   

MTI