Fotó: facebook.com/Vadnai Jonatán (archív)
Hirdetés

„A vb előtt kihagytam az előolimpiát, de így a helyszínen tudtam edzeni” – kezdte visszatekintését az M1 aktuális csatornának Vadnai. „Tíz futam volt, a harmadikig minden stabilnak tűnt, de a negyedikből korai rajt miatt kizártak. Utána volt bennem stressz, hogy elvesztem a kvótás pozíciót, így onnantól inkább a biztonsági vitorlázást választottam. A lényeg, hogy elértem a célomat, és fellélegezhettem, mert így van egy teljes évem készülni az olimpiára.”

Vadnai Jonatán a vb-t a 19. helyen zárta, és a nemzetek rangsorában a 14. pozíciót elérve szerezte meg a párizsi indulási jogot az országnak. A szereplésébe már csak bátyja, a kétszeres olimpikon Vadnai Benjamin szólhat bele, aki 49. lett a vb-n.

„Úgy tűnik, ez ismét egy testvérharc lesz. A januári vb-n, illetve utána az Eb-n elért eredményeink átlagát fogjuk tekinteni, és amelyikünk jobb, az mehet majd az olimpiára” – fejtette ki a 25 éves sportoló, majd rátért a folytatásra.

„Szeptember végén utazunk Marseille-be az olimpiai helyszínre, hogy szokjuk a körülményeket. Október végéig ott leszünk, aztán Lanzarotén fogunk készülni, majd a januári világbajnokság után a világkupa-sorozatban versenyzek” – tette hozzá.

Korábban írtuk