Az első játékrész rendkívül kiegyenlített, szinte eseménytelen futballt hozott, végül azonban a félidő utolsó perceiben mindkét oldalon megrezdült a háló: a 42. percben a vendégek kerültek előnybe, miután Sigér egy beadásba a lehető legrosszabbul tette bele a fejét, de a másik kapunál szinte azonnal válaszolt a csapatkapitány Gengeliczki.

Hirdetés

A fordulást követően inkább a házigazdák futballoztak veszélyesebben – a városi stadion építése miatt Balmazújvárosban játssza hazai meccseit a Nyíregyháza – és a 69. percben a csereként pályára lépő Novák meg is szerezte a vezetést.

A Kecskemét hátrányban kissé későn kapcsolt, Szabó István vezetőedző bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt hármat is cserélt. A vendégek óriási fölénybe kerültek a hajrára, de gólhelyzetig nem jutottak el, így a Nyíregyháza fennállása során először bejutott a négy közé a Magyar Kupában.


MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE 2-1 (1-1)
Balmazújváros, v.: Pintér
gólszerzők: Gengeliczki (44.), Novák (69.), illetve Sigér (42., öngól)
sárga lap: Sigér (34.), Baki (82.), illetve Horváth K. (79.), Pálinkás (89.)


Nyíregyháza Spartacus FC:
Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Kesztyűs, Sigér Á., Nagy B. – Kovácsréti (Vida, 85.), Géresi (Beke, 70.), Gresó (Novák, 61.)

Kecskeméti TE:
Varga B. – Szabó A., Belényesi, Iyinbor (Szendrei Á., 79.) – Szűcs K. (Meszhi, 33.), Vágó, Zsótér (Pálinkás, 71.), Zeke (Leoni, 79.) – Májer M. (Nagy O., 79.) – Lukács D., Horváth K.

Korábban írtuk