Fotó: hunvolley.info
Hirdetés

A tabellán ezzel továbbra is éllovas, mindössze egy vesztett szettel álló magyar csapat utolsó két meccsét jövő pénteken és vasárnap hazai környezetben, az Érd Arénában vívja a lettek, majd a finnek ellen. Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.

Európa-liga, csoportkör, 4. forduló:

Magyarország-Luxemburg 3-0 (17, 14, 19)

———————————————-

a legeredményesebb magyar játékosok: Németh A. 16, Szedmák 15

Alessandro Chiappini szövetségi kapitány megfiatalított együttese múlt hétvégén az izlandiakat és a letteket múlta felül, míg szombaton a feröerieket győzte le, így hibátlan mérleggel állt. A mostani házigazda rivális eddigi három mérkőzésén egyszer, Feröer-szigetek ellen nyert.

Az olasz szakember ezúttal a papíron legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára, ám a mérkőzés elején a hazaiak tartották a lépést Szedmák Rékáékkal. A magyarok 12-12 után ritmust váltottak és a feljavuló, az olasz élvonalban légióskodó Németh Anett pontjainak köszönhetően elléptek, s végül magabiztos különbséggel szerezték meg a vezetést.

A folytatásban lendületben marad a nemzeti csapat, s a második felvonást Németh és Szedmák vezérletével, az ellenfél hibáit is kihasználva végig vezetve, nagy fölénnyel nyerte meg. A Chiappini-tanítványok a harmadik etapban is gyorsan tudatosították a házigazdákkal, hogy a lehető legrövidebb idő alatt szeretnék lezárni a mérkőzést: az első 13 labdamenetből tízet megnyertek, s bár a luxemburgiak a folytatásban közelebb zárkóztak, a magyarok 84 perc után fogadhatták a rivális gratulációját.

„A találkozó elején a jó kezdés ellenére volt egy kisebb hullámvölgyünk, de sikerült hamar rendeznünk a sorokat, aminek örülök. A második és a harmadik játszmában jól játszottunk és lehetőséget tudtam adni több fiatal játékosunknak is. Nagyon konzisztensen nyitottunk és a blokkmunkánkkal is elégedett voltam, összességében jó teljesítményt nyújtottunk egy, a tegnapinál lényegesen erősebb ellenféllel szemben” – fogalmazott a magyar szövetség oldalán Chiappini.

A meccs legjobbja a 16 pontos Németh lett, Szedmák 15 ponttal zárt.

Az Európa-liga kilenccsapatos ezüst divíziójában minden együttes hat mérkőzést játszik három hétvége alatt úgy, hogy kétszer utazik, egyszer pedig hazai pályán szerepel. A magyaroknak még két hazai meccse van hátra.

A június 9-ig tartó csoportkör után az első két helyen végző csapat vívja az oda-visszavágós finálét június 13-án és 16-án. A sorozat aranyérmese jövőre az arany divízióban szerepelhet.

Korábban írtuk