Újabb négy érmet – két-két ezüstöt és bronzot – nyertek a magyarok az egyesült államokbeli Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokság vasárnapi napján.

A 15 éves Késely Ajna 1500 méter gyorson 16:15.68-as idővel lett második. „Nyolcszáz méternél jött el számomra a holtpont, de azt gondolom, a hazai felnőtt világbajnokság után két és fél hét alatt ennél jobban nem tudtam volna felkészülni. Nagyon nagy motivációt jelent számomra, hogy ezzel az argentin lánnyal a közeljövőben együtt versenyezhetek” – mondta a Magyar Úszó Szövetségnek a fiatal magyar úszó, aki 400 méteren legyőzte Delfina Pignatiellót, azonban most, illetve 800-on is második lett mögötte.

A férfi 400 méter vegyes döntőjét követően két magyar is a dobogóra állhatott, Barta Márton 4:15.65-tel a második, Holló Balázs pedig 4:16.78-cal a harmadik lett. „Szerettünk volna mindent kiadni magunkból, s nem egymás ellen, hanem egymással úszni” – összegzett Barta, aki közel három másodpercet javított eddigi egyéni legjobbján (4:18.51).   

„A reggeli úszásom után nem gondoltam volna, hogy most sikerül a legjobbamhoz közeli időt elérnem” – értékelt Holló Balázs.

A 100 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf ezúttal az 50 méter fináléjában volt érdekelt, a sprintszámot 23.72 másodperc alatt harmadikként teljesítette. „A szám előtt tudtam, hogy az arany nagyon messze van, de sikerült behozni magam dobogóra annak ellenére, hogy ez az ötven pillangón nagyon nem az erősségem” – mondta Milák.   

A magyarok a zárónap előtt 13 éremmel, négy arannyal, hat ezüsttel és három bronzzal állnak.

MTI