Ismét vízbe száll az olimpiai bajnok magyar vízilabdázókból álló Millennium Masters nevű csapat, amely július 31-én a Duna Arénában megmérkőzik a korábbi legnagyobb ellenfelekből álló világválogatottal.

A háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai aranyérmesek alkotta magyar együttes tavaly veretlenül nyerte meg a 40 év felettiek világbajnokságát a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában. Mérkőzéseit telt ház előtt játszotta. Fetter Balázs, a XIXO Waterpolo All Star Gála főszervezője az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a vb nézőinek kiemelt figyelme, valamint a csapat változatlanul világszínvonalú játéka adta az ötletet, hogy egy olyan eseményt szervezzenek, amelyen a közönség ismét láthatja a legendás pólósokat.

„Szerencsére a magyar csapat tagjai örömmel fogadták az ötletet. Azt pedig, hogy az egykori ellenfeleikből álló világválogatottal mérkőzzenek meg, már közösen találtuk ki” – tette hozzá.

A magyar együttes keretében ezúttal is ott lesz az egyformán háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, a két olimpiai aranyéremmel rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. A világválogatottba meghívottak közül már elfogadta a felkérést a szerb Aleksandar Sapic, a horvát Frano Vican, Dubravko Simenc és Igor Hinic, míg a csapatot a partról a legendás Ratko Rudic irányítja.

A magyar együttes egyik oszlopos tagja, Kiss Gergely elmondta: tavaly a masters vb-n a vízben és a medencén kívül is nagyszerűen érezték magukat a korábbi játszótársak, akik a szurkolóikra lényegesen több időt tudtak szánni, mint régebben.    

„Lehetséges ellenfélként két lehetőség volt előttünk: egy maiakból álló csapat vagy egy világválogatott. Végül az utóbbi mellett döntöttünk” – tette hozzá a mai napig aktív élvonalbeli játékos.

„Elég hiú a csapatunk, de ahhoz, hogy a masters vb-n szépen tudtunk játszani, edzenünk is kellett” – árulta el Szécsi Zoltán. Kiemelte: ellentétben a mostani erőállapotával ő személy szerint akkor még edzésben volt, de társai közül többen sok munkát fektettek a vb-felkészülésbe.

„Kíváncsi leszek, hogy azok az ellenfeleink, akik korábban a mi szintünkön voltak, mennyire hiúk, mennyire engedték el magukat vagy tartották meg a korábbi fizikai állapotukat” – mondta Szécsi, aki szerint azért nagyszerű ötlet a gála, mert így kénytelenek lesznek százéves korukig megőrizni a formájukat.

Varga Tamás hangsúlyozta: az egyik korosztályos válogatott szövetségi edzőjeként fontosnak tartja, hogy azok a fiatalok is lássák őket a medencében, akik életkoruknál fogva nem követhették figyelemmel élőben a csapat legnagyobb sikereit.

„Terveink szerint minden évben lesznek ilyen gálameccsek, ami nagyon fontos a toborzás szempontjából. Bízom benne, megtöltjük a lelátót, ami a sportágnak is jót tesz” – közölte a korábbi védő, aki elmondta, hogy tavaly meglepődött, amikor a mérkőzéseikre tíz perc alatt elfogytak a jegyek, ami jelzi, még mindig ekkora szeretet övezi őket.

Az eseményre a jegyértékesítés május végén indul, míg a csapatok felkészülését a gála internetes felületein lehet majd követni.

MTI