Hirdetés

A többezer beérkezett szavazat közel felét, 49,3 százalékát a válogatott támadó kapta, aki így egy szurkoló, Mladoniczky Tibor felajánlásának köszönhetően értékes bronzszobrot vehetett át augusztus 3-án, szombaton a Kecskemét elleni hazai bajnoki mérkőzés előtt.

Varga Barnabás 2023 nyarán érkezett a Ferencvároshoz a Pakstól, és azonnal letette a névjegyét: 24 bajnoki meccsen 20 gólt és hat gólpasszt ért el, ezzel zsinórban másodszor is gólkirály lett az NB I-ben. Kétszer is mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez, egymás után a Paksnak és a Zalaegerszegnek is három-három alkalommal „köszönt be”, de még ezt is sikerült felülmúlnia, hiszen az MTK ellen négy gólja mellé egy asszisztot is kiosztott.

A gólok a nemzetközi porondon sem maradtak el: az UEFA Európa Konferencia Liga selejtezőjében szintén elért egy mesterhármast a máltai Hamrun ellen, összesen pedig hétszer volt eredményes a selejtezősorozatban. Csoportkörbe jutott együttes két találkozóján is betalált, előbb a szerb Csukaricski ellen értékesített egy büntetőt, majd idegenben, az olasz sztárcsapat, a Fiorentina ellen az ő gólja is kellett a Fradi bravúros pontszerzéséhez.

Kiváló teljesítményével felhívta a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a figyelmét is, és a csatár élt isa lehetőséggel. Első válogatott találatát a litvánok elleni Eb-selejtezőn szerezte 2023. június 20-án, majd szeptemberben betalált a szerbeknek is előbb idegenben, majd az októberi, itthoni meccsen is, később pedig idegenben is „beköszönt” a litvánoknak. 2024-ben bevette az izraeliek kapuját egy debreceni felkészülési mérkőzésen, majd a németországi Európa-bajnokságon Svájc ellen volt eredményes.

Korábban írtuk

Rémisztő sérülése után pedig immáron tagja a Fradi Bajnokok Ligája-keretének.

Minden sorozatot figyelembe véve Varga Barnabás 40 mérkőzésen 29 gólt és 12 gólpasszt ért el első ferencvárosi idényében.

A díjat a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor adta át a labdarúgónak.

Az év Fradi-futballistája díjat eddig háromszor Dibusz Dénes, kétszer Gera Zoltán, egyszer-egyszer Miha Blazic, Böde Dániel és Myrto Uzuni, most pedig Varga Barnabás érdemelte ki.