„Ezen a meccsen is volt legalább hat olyan gól, ami egyszerű figyelmetlenség volt. Mi most bekerültünk egy negatív spirálba, szemben mondjuk a franciákkal, ebből jön az, hogy lecsúszunk egy-egy védekezésről, lövéseket hibázunk. Ebből csak győzelemmel lehet kijönni” – nyilatkozta Varga Zsolt a Montenegró ellen ötméteresekkel megnyert helyosztót követően.

Hirdetés

A szakember megjegyezte, a tavalyi és a mostani vb egymással összehasonlítva egy parabola és egy hiperbola, hiszen akkor minden momentum őket segítette, egy góllal nyerték a meccseiket, vagy ötméteres párbajban, itt viszont szinte mindig az ellenkezője történt.

Varga Zsolt kiemelte, összességében ez egy hosszabb távú terv része volt, és csak nyáron, a párizsi olimpiát követően derül ki, mi az, ami működött:

„Párizsban lezárunk egy szakaszt a magyar vízilabdában, akkor tudjuk értékelni mit hozott a konyhára ez a mostani világbajnokság, mert már most nagyon sok mindent egész biztosan” – mondta Varga Zsolt.

Korábban írtuk

A kapitány ezúttal is elmondta, körülbelül még két hétre lett volna szüksége ahhoz, hogy elérjék a megfelelő játékszintet.

„Sok mindent helyre tudtunk tenni, minden kudarcpont, amikor az ember mélyre kerül, hoz sok olyan lehetőséget, ami által akár új utakon is el lehet indulni” – fogalmazott a szakember.

A magyar válogatott történetének ez volt holtversenyben a második legrosszabb világbajnoki szereplése, 2022-ben hazai környezetben volt még hetedik, a negatív rekordot az 1986-ban Madridban elért kilencedik hely jelenti.