Hirdetés

A szerbek elleni első három negyed egyaránt Fekete Gergő találatával indult, a sort a negyedikben Zalánki törte meg, de Fekete nevetve mondta, hogy nem bánkódik emiatt. A két játékos egyformán négy-négy találatot jegyzett.

– Nem zavart be Zalesz az utolsó negyedben, örülök, hogy ennyi gólt lőtt, illetve annak is, hogy a csapat ennyiszer betalált. Mindegy, ki lövi, mindegyiknek örülünk.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott a csoportkörben egy sormintát követett, győzelemmel kezdett, majd vereség, újabb győzelem és újabb vereség, így logikusan a szerbek ellen megint sikernek kellett következni. Fekete Gergő szerint ez már a múlt, a negyeddöntővel kell foglalkozni.

– Az olimpia most fog kezdődni, mindegy, eddig mi volt. Szívvel-lélekkel küzdeni, úgy, mint ma, a szerbek ellen. A sormintát el kell felejtenünk, mert most jön a legnehezebb és legfontosabb meccsünk, ez eldönti, hogy sikertörténet lesz-e, vagy kudarcba fullad. Az a lényeg, hogy mindent bele kell adni a következő mérkőzésbe.

Korábban írtuk

Az ausztrálok elleni csoportmeccset követően sokat beszélgetett a csapat, a pozitív energiákat viszik tovább.

– Mindenkiben volt hiányérzet, és az, hogy kikaptunk az ausztráloktól, hatalmas pofon volt. A folytatásban nagyjából mindegy, hogy a görög, horvát, olasz trióból kivel játszunk a negyeddöntőben, a legfontosabb, hogy megnyerjük és abból kell továbbépítkezni.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Varga Zsolt szövetségi kapitány is a jó dolgokra helyezte a hangsúlyt a szerbek elleni találkozót megelőzően.

– Az ausztrál meccs után azt mutattam meg a csapatnak, hogy mik voltak a jó dolgok, mert bármennyire is nehéz és dühítő mérkőzés is volt, gyönyörű gólokat lőttünk, rengeteg jó védekezéssel. Az emóciókat félretéve már nagyon más képet láttam. Ugyanakkor megvoltak a hibáink, amiken javítani és dolgozni kell.

A szövetségi kapitány szerint az ausztrálok az első hétre időzítették a csúcsformát, ami azért az olimpia két hete alatt még sokat változhat. A szerbek elleni győzelem azonban hozhat áttörést, de Varga Zsolt azért óvatosságra int.

– Azt gondolom, két lábbal a földön kell maradni!

Fekete Gergő szerint is szükséges volt ez a győzelem a folytatáshoz, de helyén kell kezelni.

– Remélem, nem lesz túlzott önbizalmunk, nem szállunk át a túloldalra, hanem egyensúlyban tartjuk magunkat.

Folytatás szerdán, már a négy közé jutásért.