Babos Tímea a 45. a női teniszezők világranglistáján; Fucsovics Márton 43 helyet javított előző pozícióján, s jelenleg a 161. helyen áll.

Babos Tímea megőrizve korábbi helyezését a 45. a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, amelynek élcsoportjában a legnagyobb változás az, hogy a Roland Garros új bajnoka, a spanyol Garbine Muguruza a negyedikről feljött a második helyre.

A rangsort továbbra is a párizsi döntő vesztese, az amerikai Serena Williams vezeti.
    
A 23 éves Babos Tímea gyakorlatilag már olimpiai indulónak tekinthető, ugyanis a most nyilvánosságra hozott világranglistán kellett az első 56-ban lennie ahhoz, hogy riói kvótához jusson – a hivatalos értesítést várhatóan hamarosan megkapja a magyar szövetség. 
    
Babos párosban jelenleg a 13. a világranglistán, itt a biztos riói induláshoz az első tízben kellett volna lennie.

A múlt héten a csehországi Prostejovban döntős Fucsovics Márton 43 helyet javított előző pozícióján, s jelenleg a 161. a férfi teniszezők világranglistáján.

A hétfőn nyilvánosságra hozott rangsort továbbra is óriási előnnyel a szerb Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap pályafutása első diadalát aratta a Roland Garroson, s immár mind a négy Grand Slam-tornán ő a címvédő. Az élcsoportban a Párizsban elődöntős osztrák Dominic Thiem ugrott előre a legnagyobbat, a 15.-ről a hetedik helyre jött fel. 
    
Djokovic mögött továbbra is a francia fővárosban finalista Andy Murray a második, a Roland Garrost kihagyó Roger Federer pedig a harmadik. Rafael Nadal helyet cserélt Stan Wawrinkával, aki címvédőként ezúttal a legjobb négy között búcsúzott Párizsban, s így a negyedikről visszacsúszott az ötödik helyre.

(MTI)