A World of Warcraft, a Call of Duty és hasonló számítógépes játékok órákat vesznek el egy-egy tinédzser napjából, és hosszú távon súlyos függőséghez vezetnek – derül ki egy friss 2800 fős kanadai közvélemény-kutatásból.

A kutatás szerint a megkérdezett tinédzserek 11 százaléka saját bevallása szerint magától nem tudja abbahagyni a játékot. Tíz gyerekből hatan bevallották, hogy játékszenvedélyük akadályozzák őket iskolai feladataik végrehajtásában. Majdnem ugyanennyien voltak azok, akik szerint a számítógépes játékok a testmozgástól is elveszik az időt.

A látható veszélyek ellenére a tinédzserek 44 százaléka arról számolt be, hogy szüleik nem határolják be, hogy mennyi időt töltenek a játékokkal. Sőt 35 százalék úgy nyilatkozott, hogy olyan gyakran ül le játszani, amilyen gyakran csak akar – írja a Winnipeg Free Press.

– Mértékkel mindent lehet csinálni, de ha valamit túlzásba viszünk, akkor kicsúszik a kezünkből az irányítás – nyilatkozta Janice Currie a kutatást megrendelő Kids Help Phone elnöke. Currie szerint megdöbbentő, hogy milyen kevés szülő van tudatában annak, hogy gyermekei mekkora veszélynek vannak kitéve játékszenvedélyük miatt.

(Forrás: ELTE TáTK hírlevél)