Átlagéletkor: 35 év

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) 500, 19 évesnél idősebb személy részvételével lebonyolított kutatása Seattle-Tacoma körzetében készült. A régió rendkívül jelentős médiapiacnak számít, ráadásul az Egyesült Államokban itt a legmagasabb az internetet használó felnőtt lakosság aránya.

A felmérés eredményei szerint a résztvevők 45 százaléka állította magáról, hogy aktív videojátékos. A videojátékot játszó felnőttek átlagéletkora a kutatás szerint 35 év. Ez az adat erősen meglepte a kutatókat, mivel sokkal magasabb, mint amire előzetes várakozásaik és korábbi kutatások alapján számítottak.

Túlsúly, depresszió, függőség

A felmérés készítése során a kutatók a lelki egyensúlyra, egészségügyi, fizikai és mentális állapotra kérdeztek rá. Megállapításaik szerint azok körében, akik rendszeresen játszanak videojátékot, magasabb a súly- és egészségügyi problémákkal küzdők, valamint a depresszív lelkiállapotra panaszkodók aránya.

A kutatók szerint a női játékosok nagyobb arányban számoltak be egészségügyi problémákról és depresszióról, mint nem játékosok társaik. A férfi videojátékosok körében pedig magasabb testtömeg indexet (BMI) mértek, ami szerintük szerint túlsúlyra utal. Emellett, megállapításaik szerint a játékos férfiak jobban ragaszkodnak az internethez, mint az azonos nemű, de videojátékot nem játszó társaik.

(Forrás: ELTE TáTK hírlevél)