Fotó: ShutterStock/Wirestock Creators
Hirdetés

István György elmondta: a nemzeti válogatóversenyeken kvalifikált versenyzők közel harminc országból érkeztek Pekingbe, ahol több napon keresztül fejtették a nagyon nehéz feladványokat. Ezek a rejtvények olyan nyelv- és kultúrasemleges feladványok, amelyekkel a játékosok logikai képességét lehet jól felmérni – magyarázta.

Kiemelte: a magyar csapat tagjait a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) válogatta ki egy többfordulós versenysorozaton.

Tájékoztatása szerint Japán, Kína és az Egyesült Államok végzett a dobogón mindkét versenyen, és azokon belül egyéni és csapat kategóriában is.

Felidézte: a magyar együttes hagyományosan jól szerepel a versenyeken, hiszen ötször csapatban már bronzérmet is szerzett, Madarassy Pál pedig 2007-ben egyéni világbajnok volt.

Korábban írtuk

A magyar csapat idén a szudoku-vb-n a nyolcadik – az európai csapatok közül a második – helyen, míg a logikai rejtvények versenyén a hatodik – az európai csapatok közül a harmadik – helyen végzett. Egyéniben mindkét versenyen Horváth Zoltán lett a legjobb 37., illetve 19. helyezéssel – ismertette.

Elmondta azt is, hogy a Rejtvény-világszövetség közgyűlésének döntése alapján jövőre, immár negyedik alkalommal Magyarország adhat otthont a szudoku- és rejtvényfejtő-világbajnokságnak, amelyet 2025 szeptember végén Egerben rendeznek. A magyar csapatba kerülésért a jövő év elején indul majd a válogatóverseny a ROE szervezésében.