Hirdetés

A csapat összes tagja érmet szerzett.

108 ország közül a 8. helyet szerezték meg a magyar diákok az idei, Egyesült Királyságban tartott Nemzetközi Matematikai Diákolimpián, ami az elmúlt 20 év legnagyobb sikere – írja a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldala nyomán az Eduline.

Az Egyesült Királyságban, Bathban rendezett versenyen idén 609 diák mérte össze tudását, akik közül minden magyar versenyző érmet szerzett.

Simon László Bence, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 12. osztályos diákja a 99,34 százalékos dolgozatával egyéni 5. helyezést ért el és aranyérmet szerzett.  Aranyérmes lett a 10. osztályos Szakács Ábel is, aki szintén a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója.

Korábban írtuk

Ezüstérmes lett:

  • Czanik Pál, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója.
  • Varga Boldizsár, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 11. osztályos tanulója.
  • Bodor Mátyás, a Csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium 10. osztályos tanulója

Bronzérmet szerzett továbbá Tarján Bernát, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 12. osztályos tanulója.

A Tudományos Olimpikonok emlékeztet, hogy a matematikai diákolimpiát 2027-ben Magyarország rendezi.

Négy érmet nyertek magyar középiskolások a kémiai diákolimpián

Négy érmet nyertek magyar középiskolások az 56. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián, amelyet Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendeztek meg – tájékoztatta a csapat vezetője hétfőn az MTI-t.

Varga Szilárd közölte: ezüstérmet szerzett az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium két tanulója, a 11. osztályos Viczkó Csaba Péter és a 12. osztályos Éger Viktória Bernadett. Perényi Attila, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium 12. osztályos tanulója és Erdélyi Kata, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója bronzérmet nyert.

Az országok közötti nem hivatalos pontversenyben így Magyarország a 25. helyet érte el.

A versenyen 84 résztvevő ország 327 diákja vett részt.

MTI