Több mint ötven év elteltével dokumentumfilm készül a világ legnagyobb pofonosztójáról, Bud Spencerről. A Piedone nyomában című portréfilmet Király Levente rendezi, aki nemcsak egy ismert színész életművét tárja a nézők elé, hanem egy olyan embert mutat be, aki egyetemes, keresztény értékek szerint élte egész életét.

Bud Spencerről kevesen tudják, hogy öt nyelven beszélt, három egyetemre járt, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó, aki a Helsinkiben és Melbourne-ben rendezett olimpián is részt vett.

Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt, és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Az irpiniai földrengés alkalmával saját helikopterén szállította az élelmiszereket és segélycsomagokat a katasztrófa sújtotta területek áldozatainak. A bátorság erényét mutatta akkor is, amikor a tengerben rendezett egyik vízilabda-mérkőzés alkalmával a vízbe zuhant nézőtér sérültjei közül tíz ember életét mentette meg.

Bud Spencert az UNICEF nagykövetének is megválasztották. A vakokért és gyengénlátókért kampányolt, a háborúk és a kábítószer-használat ellen emelte fel a hangját. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt kisebb találmányokkal is gazdagította életünket.

A filmben egykori sportolótársai, színészkollégái, barátai és családtagjai beszélnek Bud Spencerről, aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat. A színészre jellemző keresztény értékek megtartása, a munka, a családi élet és a közérdek szolgálata terén kifejtett áldozatos tevékenysége olyan emberi példa, amelyet a film készítői szerint nemcsak érdemes, de kell is közvetíteni a felnövekvő nemzedékek felé.