A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek a harci érintkezési vonal mentén több mint 1300 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan. Az orosz védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg két lőszerraktárt, hét páncélozott harcjárművet (köztük egy német Marder gyalogsági harcjárművet), két lengyel Krab önjáró, valamint három amerikai M777-es, egy M198-as és két brit FH-70-es vontatott tarackot, egy HIMARS-rakétát, két francia HAMMER irányított légibombát, továbbá 34 drónt.

Hirdetés

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Belgorod megyei Grajvoronban egy férfi nyílt koponyasérülést szenvedett, amikor egy „öngyilkos” pilóta nélküli repülőszerkezet találta el a gépkocsiját egy töltőállomásnál. A jármű kigyulladt.

Korábban írtuk

Ugyanebben a régióban drón mért csapást egy elektromos vonatra. A támadásnak nem voltak sérültjei, mert a szerelvény nem szállított utasokat.

A luhanszki régióban lévő Liszicsanszkban két emeletes lakóház rongálódott meg tüzérségi tűz következtében, a Zaporizzsja megyei Enerhodarban pedig egy lakóépületbe csapódott drón. A szintén ez utóbbi régóban található Kamjanka-Dnyiprovszka több lakosa mérgezéses tünetekkel fordult orvoshoz egy hajnali tüzérségi támadást követően.

A moszkvai katari nagykövetségen szerdán hat ukrán gyermeket – hat és 17 év közötti fiúkat – adtak vissza a hozzátartozóiknak. Az orosz emberi jogi ombusdman hivatala szerint ez volt a hatodik ilyen forduló és Oroszország eddig 70 gyermeket szolgáltatott vissza a rokonaiknak.