A tárca szerint az orosz fegyveres erők október 5. és 11. között 38 csoportos csapást mértek precíziós fegyverekkel, köztük hiperszonikus Kinzsal rakétákkal és drónokkal az ukrán hadiipari komplexum vállalatainak működését biztosító olaj- és gázipari, valamint más energetikai létesítményekre, katonai repülőterek infrastruktúrájára, tengeri és légi drónokat gyártó műhelyekre és tároló raktárokra, üzemanyag-, lőszer- és haditechnikai raktárakra, valamint az ukrán hadsereg és külföldi „zsoldosok” ideiglenes telepítési helyére.

Hirdetés

A heti orosz hadijelentés a hat ukrajnai frontszakasz közül négyről számolt be előretörésről, valamint összesen 113 ukrán ellentámadás meghiúsításáról. A háborús övezetben a moszkvai összegzés szerint ebben az időszakban több mint 14400 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan, 43 pedig megadta magát.

Korábban írtuk

Az orosz beszámoló az elmúlt hét folyamán Ukrajnában megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között 38 tábori lőszerraktárt, 17 harckocsit, 68 páncélozott harcjárművet, három amerikai ATACMS műveleti-harcászati rakétát, három francia HAMMER irányított légibombát, egy földi célok megsemmisítésére átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát, amerikai HIMARS sorozatvetők 33 rakétáját, továbbá 603 repülőgép típusú drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több más településéről is jelentettek pénteken ukrán tüzérségi és dróntámadást. Donyeck és Horlivka környékére egy nap alatt 41 NATO-szabványú, 155 milliméteres tüzérségi lövedéket lőttek ki.