A bejelentést egy pénteki pekingi ünnepségen tették. Hszi kijelentette, hogy Kínának prioritásként kell kezelnie hadseregének fejlesztését a modern korban, valamint a képességek növelését a reformok, a tudomány és az új tehetségek révén.

Hirdetés

A kínai vezető a hadsereg újonnan létrehozott szárnyát „stratégiai erőnek” nevezte, amely nélkülözhetetlen támogatást nyújt majd az információs rendszerhálózatok koordinálásához és felhasználásához. „Fontos szerepet játszik és nagy felelősséget visel hadseregünk magas színvonalú fejlődésének előmozdításában és a modern háborúk megnyerésében” – mondta.

Bi Ji tábornokot nevezték ki az új katonai ág parancsnokává.

Hszi azt is megjegyezte, hogy fontos „ragaszkodni az információvezérelt és közös győzelemhez, a zökkenőmentes információs kapcsolatokhoz, az integrált információs erőforrásokhoz”, valamint az információvédelem megerősítéséhez.

Korábban írtuk

Közben Peking feloszlatta a stratégiai támogató erőit, amelyeket 2015-ben hoztak létre, hogy növeljék Kína szaktudását az űr-, kiber-, politikai és elektronikus hadviselés terén, és segítsék a harcot az „informatizált konfliktusokban”.

A reformokat kommentálva Wu Qian, a védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy Kínának mostantól négy katonai szolgálata van – a hadsereg, a haditengerészet, a légierő és a rakétahadsereg -, valamint négy fegyverneme – a légierő, a kibertéri erők, az információs támogató erők és a közös logisztikai támogató erők.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.