A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a Lukász Papadímosz egykori görög miniszterelnök, a görög központi bank volt elnöke ellen elkövetett levélbomba támadásról, és a leghatározottabban elítéli a gyáva és alantas merényletet, mint minden, az európai emberek életét és nyugalmát veszélyeztető terrorcselekményt – közölte a tárca az MTI-vel. 

Fotó: MTI/EPA/Szimela Pancarci


Fotó: MTI/EPA/Szimela Pancarci

Magyarország kormánya mindent elkövet a magyar lakosság biztonságának garantálása érdekében, s e téren mindig számíthatnak ránk európai szövetségeseink is – írta a tárca, egyben mielőbbi gyógyulást kívánva az egykori miniszterelnöknek.
    
Athén központjában csütörtökön levélbomba robbant a görög központi bank volt elnökének, egykori miniszterelnöknek az autójában. Mind ő, mind sofőrje és az autó további két utasa túlélte a detonációt, megsérültek, de egyikük sem életveszélyesen – adta hírül a görög rendőrség.
    
A 69 éves Lukász Papadímosz 1994 és 2002 között volt a Görög Nemzeti Bank elnöke, 2011 novemberétől pedig fél éven át a nemzeti egységkormány miniszterelnöke. 
    
Papadímoszt a többi sérülttel együtt kórházba szállították. 
        
A levélbomba feladójaként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett.

MTI