A merénylő laptopjának átvizsgálása során megállapították, hogy a férfi július 6-án ki akarta deríteni, hogy Lee Harvey Oswald milyen messze volt Kennedy elnöktől az 1963-as gyilkosság idején. Mint mondta, ez volt az a nap, amikor az elkövető bejelentkezett a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésre.

Hirdetés

A merénylő mindemellett néhány órával a rendezvény előtt egy drónt is reptetett mintegy 180 méterre a szónoki emelvénytől – közölte Wray. A drón 11 percet repült és az eszközt később meg is találták az elkövető autójában.

Július 13-án a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen egy 20 éves férfi rálőtt Trumpra. A Thomas Matthew Crooks néven azonosított merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy másik ember viszont életét vesztette a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok. A történtek nyomán heves bírálatok érték a hivatalos személyek védelméért felelős Secret Service-t (Titkosszolgálat), amelynek igazgatója, Kimberly Cheatle le is mondott.

Korábban írtuk