Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

A szóvivő elmondta, hogy az eddig feltárt adatok alapján abból indulnak ki, hogy nem terrortámadás történt a Hessen tartományi városban október 7-én.

A nyugat-hesseni rendőrkapitányság vezetője egy hétfői találkozón tájékoztatta a város vezetőit a nyomozásról, a többi között elmondta, hogy a szíriai állampolgárságú gyanúsítottnak az eddigi ismeretek szerint nincs kapcsolata szélsőséges iszlamista körökkel.

Az emberölési kísérlettel gyanúsított férfi erőszakkal, de fegyver nélkül eltávolította egy teherautó sofőrjét a vezetőfülkéből, majd a járművel néhány métert megtéve egy kereszteződésben fékezés nélkül nekihajtott az előtte álló járműnek. Ennek következtében egymásba csapódott hét személygépkocsi és egy kisteherautó. Nyolc ember és a gyanúsított könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az előzetes letartóztatásban lévő 32 éves férfi menedékkérőként érkezett Németországba 2015-ben. A nyomozást kezdetben a Hessen tartományi bűnügyi hivatal (LKA) vezette, mert nem lehetett kizárni a terrorista hátteret. Az LKA időközben átadta az ügyet a limburgi rendőröknek.

Az első sajtóbeszámolók még arról számoltak be, hogy a férfi az őt elsősegélyben részesítő járókelők beszámolói szerint több alkalommal azt mondta, hogy Allah.