Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Armin Papperger az Financial Timesnak adott interjúban azt is elmondta, hogy ha Európa szorosabb védelmi együttműködést akar, akkor az országoknak különböző típusú haditechnikára kell szakosodniuk.

„Nem sok értelme van, ha mondjuk a második vagy harmadik legjobb technológiát választjuk, mert az egyik nemzet ezt akarja” – mondta a vezérigazgató. Szerinte az Európai Unió vezetőinek a védelmi együttműködés fokozására tett erőfeszítéseit meggátolta az iparág széttagoltsága. Az európai fegyvergyártók versenyeznek egymással, a katonai költségvetést nemzeti szinten ellenőrzik, és az egyes országok szívesen megtartják ellenőrzésüket a stratégiai ellátási láncok, üzemek, munkahelyek és technológiai előnyök felett.

A kemény vitákra hajlamos Papperger

arra is felszólította az EU-t, hogy vegye fontolóra az izraeli Vaskupola védelmi rendszerrel egyenértékű megoldás kiépítését.

Míg más német védelmi vállalkozók a berlini konkrét megrendelések hiányára panaszkodtak, Papperger szerint a Rheinmetall gyorsan fel tudta pörgetni a kapacitását – a vállalat jövőre 700 ezer tüzérségi lövedéket fog gyártani, szemben a 2022 előtti évi 70 ezerrel – köszönhetően a beruházásoknak.

Korábban írtuk

„Mindig azt hittem, hogy az élet veszélyes, és a világ veszélyes”

– mondta Papperger, aki 1990 óta dolgozik a Rheinmetallnál.

„Ezért fektettünk be korán” – tette hozzá, rámutatva a magyarországi, ausztráliai és az egyesült királyságbeli befektetésekre. A jövőbeni megrendelések szempontjából fontos volt a termelési kapacitás lokalizálása és növelése számos országban – tette hozzá.

„Vissza kell adni valamit az országoknak… erről tárgyalok jelenleg a miniszterelnökökkel.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.