A liberális bevándorláspolitikájáról ismert Kanada megelégelte, hogy nigériai bevándorlók tömege hatolt be az országba az Egyesült Államokból. Kanada vízumpolitikájuk szigorítására kérte az amerikaiakat. A történetet természetesen egy Amerikában székelő jogvédő szervezet nem hagyta szó nélkül – írja a Figyelő.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nigériaiak tömegei lépnek be mostanság úgy Kanadába, hogy épp csak megkapják az amerikai látogatói vízumukat, már meg is indulnak az északi határnak. A beáramlás hatására a kanadai hatóságok arra kérték az Egyesült Államokat, hogy vizsgáljanak át mindenkit alaposabban mielőtt megadják nekik a vízumot, csökkentve a Kanadára nehezedő nyomást. A nigériaiak azért szeretnének átkelni Kanadába, mert arra számítanak, hogy ott befogadóbbak lesznek velük, Trump óta ugyanis szigorodott a menekülteket elbíráló mechanizmus: a kérelmek jóváhagyásának aránya 2016 és 2017 között 27 százalékkal csökkent – emlékeztetett a Figyelő.

Mathieu Genest, a kanadai bevándorlási miniszter szóvivője szerint a nigériai bevándorlók nem arra használják a vízumokat, amire kitalálták őket. Hozzátette: nem arra kérik az amerikaiakat, hogy megtagadják a belépést a nigériaiaktól, csak szigorúbb szűrést szeretnének a tekintetben, hogy a látogatói vízumot megkapók idővel tényleg visszatérjenek a hazájukba.

Természetesen az ügyből nem maradt ki a világszerte a bevándorlást pártoló és gerjesztő Soros-hálózat. A spekuláns alapítványa által is pénzelt Human Rights First nevű szervezet hazánkban sem ismeretlen, pár évvel ezelőtt egy jelentésében a magyar kormányra való nyomásgyakorlásra tett javaslatot. A szervezet egyik szószólója, Eleanor Acer szerint „sokkoló és kiábrándító”, hogy a kanadaiak szigorítást kérnek az amerikaiaktól. Acer felszólította Kanadát, hogy nyissa meg a határait.

A teljes cikk a figyelo.hu-n olvasható.

demokrata.hu