„Kifejeztem azon reményemet, ahogy azt már két és fél éve is tettem, hogy Szerbia nem fog büntetőintézkedéseket bevezetni az Oroszországi Föderációval szemben, egyben hálámat tolmácsoltam, amiért az ENSZ-ben különböző határozatokat illetően támogatja erőfeszítéseinket, és különösen amiért Oroszország folyton kiáll a Szerb Köztársaság területi épsége mellett” – jelentette ki a szerb államfő Instagram-oldalán megjelent videoüzenetében. Vucic ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának 199-ben elfogadott határozatára utalt, amely a 2008-ban függetlenségét kikiáltó Koszovót Szerbia részeként ismeri el.

Hirdetés

Vucic köszönetet mondott azért is, hogy Oroszország megfizethető áron és megfelelő mennyiségben földgázzal látja el Szerbiát a télen.

Vucic beszámolt arról is, hogy Putyin meghívta tavasszal Moszkvába, hogy részt vehessen a náci Németország felett aratott győzelem 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Az orosz elnöki hivatal tájékoztatása szerint Putyin és Vucic is méltatta a kétoldalú kapcsolatok állapotát és kifejezte szándékát a kölcsönösen előnyös együttműködés további erősítésére.

Korábban írtuk