A Magyarország elleni brüsszeli vitát nem is lehet vitának nevezni, hiszen itt bármit lehet állítani mindenféle érv vagy bizonyítás nélkül – mondta Takács Szabolcs. Az európai uniós ügyekért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kifejtette, egy ilyen eseményre egy komoly kormány el sem megy, hiszen ez egy kutyakomédia volt.

Dübörög az európai parlamenti választási kampány. Ami ma történt, azt a helyén kell kezelni; úgy látjuk, a Soros-hálózat által támogatott bevándorláspárti balliberális erők tartottak egy kampánygyűlést az Európai Parlamentben. Tulajdonképpen ez egy kutyakomédia volt. Nem is nevezném vitának és egy komoly kormány egy ilyen eseményre el sem megy – jelentette ki az államtitkár. 

Kifejtette: elég elszomorító, hogy az Európai Parlament, amelynek normális esetben egy komoly intézménynek kéne lennie, tele van ilyen képviselőkkel. A Magyarországgal szembeni vérgőzös gyűlölet odáig fajult, hogy bármit lehet állítani mindenféle érv nélkül, ezért egy komoly kormány egy ilyen eseményen nem vesz részt – állította.  

Az elkövetkezendő hónapokban olyan kérdések fognak eldőlni, amelyek nagyon hosszú távra fogja meghatározni Európa jövő képét; sorskérdésről van szó, mégpedig arról, hogyan fog kinézni Európai etnikai összetétele. A bevándorláspárti balliberálisok nem tudják megbocsátani Magyarországnak azt, hogy 2015 óta rendkívül következetesen, érvekkel pozicionálva az igazunkat nem engedünk ebből. Biztosak lehetnek benne, hogy ezen nem is fogunk változtatni – magyarázta.

A vitát követően Deutsch Tamás is kifejette véleményét, a Fidesz EP-képviselőjének sajtótájékoztatóját erre a linkre kattintva nézhetik meg.