Fotó: MTI/EPA/Tannen Maury
Fosztogatás célpontjává vált áruház Minneapolisban 2020. május 28-án
Hirdetés

Boston polgármestere, Michelle Wu keddi beszédében az enyhébb büntetőpolitika mellett szállt síkra, többek között amellett érvelve, hogy egyes bűnözői magatartásokat (többek között a lopást) nem kellene büntetőeljárás alá vonni, valamint javasolva a bandák nyilvántartásának megszüntetését is.

A progresszív politikus támogatja a volt kerületi ügyész, Rachael Rollins által bevezetett, nem üldözendő bűncselekményeket tartalmazó listát is. Rollins ebben a dokumentumban több mint egy tucat olyan vádat azonosított, amelyeket szerinte nem kéne figyelembe venni a büntetőeljárások során.

Az említett bűncselekmények közé tartozik a bolti lopás, lopás, rendbontás, lopott tárgyak birtoklása, felfüggesztett jogosítvánnyal vezetés, betörés és rongálás, szándékos és rosszindulatú rongálás, fenyegetés, kiskorúak alkoholfogyasztása, marihuána birtoklása, terjesztési szándékkal való birtoklás, nem marihuánás drogok birtoklása.

Wu azt is megígérte, hogy polgármesterként támogatni fogja a rendőrség költségvetésének átcsoportosítását más városi prioritások felé. A polgármester szerint a bűnüldözést „demilitarizálni” kell. Wu szerint a rendőrségnek nem szabadna könnygázt, gumilövedéket és támadó kutyákat használnia.

Korábban írtuk

Emlékezetes még, hogy amikor először megválasztották, Wu teljes irodákat nyitott az „Élelmiszer Igazságosság, Fekete Férfiak Fejlesztése, LGBTQ+ Fejlesztés és Munkavállalói Felhatalmazás” jelszavakkal illetett „társadalmi problémák” megoldására, hogy egy „igazságosabb várost hozzanak létre a jövő generációi számára”.

Wu a fehérekkel a múltban jóval kevésbé volt elfogadó, ami miatt számos panasz érkezett már róla az állami főügyészhez. Decemberben például a demokrata polgármester azzal került kritikák kereszttüzébe, hogy kizárólag a városi tanács nem fehér tagjainak küldtek meghívót egy karácsonyi partira.

Az eredeti cikk a Mandiner oldalán olvasható IDE kattintva.