Egy ausztrál nő, akit kocogás közben támadtak meg, azt állítja, az erőszakos cselekedet rasszista indíttatású volt – írja a brit Daily Mail.
 

Képernyőfotó: dailymail.co.uk


Képernyőfotó: dailymail.co.uk

A 24 éves Kimberly Smith a Brisbane-től 30 kilométerre fekvő Redbank Plains-ben kocogott, amikor két, „afrikai kinézetű” nő zaklatni kezdte, majd arcon vágta.

„Kiabáltak nekem, de nemigen hallottam őket, mert fülhallgató volt a fülemben. Megfordultam és már ott is voltak, és az első dolog, amit mondtak, az volt, hogy ‘Mi a f*szt nézel?’” – mesélte a Daily Mail ausztrál riporterének. – „Be kellett volna fognom a számat, de automatikusan azt feleltem, ‘Mi a bajotok?’. Erre arcon csaptak”.

A támadás után Kim saját lábán sántikált el a legközelebbi utcához, ahol egy autós hölgy állt meg segíteni neki. Mire az édesanyja odaért, már nagyon fájt a feje és sokkos állapotban volt, az egyik szemén keresztül alig látott. 

Az édesanyja később a Facebookon azt írta, Kim az egész estét kórházban töltötte. Ajka felrepedt, orrából dőlt a vér, megrepedt az arccsontja, megsérült a szemgödre és megkarcolódott a szaruhártyája.

Kim azt mondta, soha korábban nem volt még problémája, amikor a környéken sötétedés után kocogott, és nem ismerte a két nőt, aki megtámadta. 

Miután megosztotta történetét a Facebookon, többen rasszistának kiáltották ki. 

„Semmilyen szinten nem vagyok rasszista, de történetesen abból az etnikai csoportból valók, akik megtámadtak” – nyilatkozta. – „Sokaknak csak az jött le, hogy biztos rasszista vagyok, és nem kéne sötétben egyedül kocognom”.

Kim és sok Facebook-felhasználó azt állítja, fokozódó etnikai ellenétek érzékelhetők a környéken, de egy helyi tanácsnok, Sheila Ireland elutasítja azt a feltételezést, hogy afrikai csoportok okoznának problémákat a térségben. A 9News-nak nyilatkozva azt állította, a közösségi gyűléseken „még senki panaszkodott ilyesmire”.

A rendőrség nyomoz a támadás ügyében.

(demokrata.hu)