Kira Jarmis emellett követelte, hogy Navalnij holttestét haladéktalanul adják át a családjának.

Hirdetés

„Alekszej Navalnijt meggyilkolták. Halála február 16-án, helyi idő szerint 14 óra 17 perckor következett be, az Alekszej édesanyjának küldött hivatalos üzenet szerint” – írta a szóvivő.

Navalnij holttestét Jarmis tájékoztatása szerint a szibériai Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található büntetőtelepről Szalehard városába, a körzet székhelyére vitték a haláleset kivizsgálásával megbízott orosz nyomozók.

A börtönkolónián, ahol Navalnij meghalt, a politikus édesanyjának azt mondták, hogy fia „hirtelen halál szindrómában” vesztette életét – írta az X közösségi oldalon közzétett szombati bejegyzésében Ivan Zsdanov, Navalnij ügyvédje, aki a politikus anyjával szintén a helyszínre utazott.

Korábban írtuk

A 48. életévében járó, börtönbüntetését töltő politikus halálhírét pénteken közölte az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN). A közlemény szerint Navalnij séta után rosszul lett, és eszméletét vesztette a Harp településen lévő 3. számú büntetőtelepen. Hozzátették: a mentők újraélesztési kísérletei nem jártak sikerrel.