„Gratulálunk Huma Abedinnek és Alex Sorosnak!”

Hirdetés

– írta a Vogue magazin.

A pár ugyanis a lapnak megerősítette, hogy eljegyezték egymást.

Soros még május végén kérte meg Abedin kezét otthon, New Yorkban. Ezután a pár hivatalos ünnepséget tartott Olaszországban. Abedin, Hillary Clinton külügyminiszter egykori munkatársa és Soros, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) elnöke tavaly ősszel találkoztak egy közös barátjuk születésnapi partiján, ahol gyorsan felfedezték, hogy kölcsönösen a politika és a közszolgálat iránt érdeklődnek.

Fotó: Facebook/Alexander Soros

„Huma Abedinben megvan a 20-as éveiben járó nő energiája, egy 30-as nő önbizalma, egy 40-es nő tapasztalata és egy 50-es nő kecsessége”

– mondta Clinton a Vogue-nak még 2007-ben Abedinről.

Korábban írtuk

Az eljegyzés óta számos nagy horderejű estélyen vettek részt együtt, köztük a Fehér Házban rendezett állami vacsorán, amelyet a kenyai elnök, William Ruto tiszteletére rendeztek, és a 2024-es Met-gálán. Házasságuk révén Soros mostohaapja lesz Abedin fiának, Jordannek, akit első férjétől, Anthony Weiner volt amerikai képviselőtől van.

Úgy tűnik, készen állnak arra is, hogy komoly politikai hatalompárossá váljanak: 2023 júniusában Soros átvette apja, Soros György 25 milliárd dolláros birodalmát, amely magában foglalja az OSF-et, a Soros Fund Managementet és a szuper-PAC-et. Akkor azt mondta a The Wall Street Journalnak: platformját arra fogja használni, hogy támogassa a demokrata politikusokat, és harcoljon a szavazati és az abortuszjogokért.

„Én inkább politikus vagyok”

 – mondta Alex a nézeteiről (az apjához képest).

Abedin eközben Hillary Clintonnál dolgozott 1996 és 2016 között, gyakornokból Clinton 2016-os elnökválasztási kampányának alelnökévé vált.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.