A múlt hónapban két 16 éves fiatalt azzal vádoltak meg, hogy betörtek egy 26 éves párizsi zsidó nő otthonába. A két gyanúsítottat a héten tartóztatták le a francia főváros közelében.

Hirdetés

A Le Figaro című napilapnak nyilatkozó rendőrségi források szerint a két gyanúsított már Franciaországban született, azonban az egyiket „afrikai származásúnak”, míg a másikat „észak-afrikai származásúnak” írták le. A párosról azt is állítják, hogy már korábban is meggyűlt a bajuk a rendőrséggel.

A lap beszámolt arról, hogy november 23-án két, arcmaszkot viselő férfi magukat futárnak kiadva jutottak be a fiatal állapotos nő otthonába. Miután az asszony ajtót nyitott, betörtek a lakásba, a torkánál fogva megragadták, és egy fegyverrel fenyegették meg.

Bár a nő azonnal átadta ékszerei és pénze egy részét, a két maszkos férfi nem elégedett meg ennyivel, és addig fojtogatták, amíg a nő eszméletét veszítette. A két tolvaj állítólag 6000 euró értékű ékszerrel, illetve 400 eurónyi és 150 dollárnyi készpénzzel távozott.

Korábban írtuk

A nő, aki a támadás idején négy hónapos terhes volt, a támadás után több napot töltött kórházban, de azóta már hazaengedték.

A Le Figaro szerint a két tizenéves gyanúsított beismerte a rablást, de azt állították, hogy egy harmadik személy megbízásából, akit azonban egyelőre nem hajlandók megnevezni. Azt állították, a férfi azt mondták nekik, hogy azért támadják meg a nőt, mert az „zsidó és ezért gazdag”.

(forrás)