Idézett az „őszödi-beszédből”, melyben az akkori szocialista miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy mindenben hazudtak a kampány során, a pénzügyminiszter, Veres János pedig a következőket mondta: „Politikailag ilyen … olyan nyomással – Feri telefonjával – el lehetett intézni, hogy Almunia és munkatársai megadták azt az esélyt, hogy szeptember elsejéig lehet kiegészíteni a konvergencia programot…”

Almunia nem cáfolta az esetleges budapesti nyomásgyakorlást. Kitérő választ adott, hogy vajon a szocialista összetartás nevében cselekedett-e, amikor féléves haladékot biztosított a magyar kormánynak az új konvergencia program elkészítésére, elősegítve azt, hogy a választópolgárok a kampány során ne ismerhessék meg az ország valós gazdasági és pénzügyi helyzetét. Érdemes felidézni: a szocialisták akkor 4,6%-os hiányról beszéltek, ami valójában, mint az a választások után kiderült, meghaladta a 9%-ot.

Győri Enikő emlékeztetett arra is, hogy az adatok visszatartását a közelmúltban jogerős ítéletben illegálisnak nevezte a bíróság.