Hirdetés

A Daily Mail arról ír, hogy a „Szabad Palesztináért” tüntetők összecsaptak az LMBTQ+ közösség azon tagjaival Philadelphiában, akik vasárnap felvonulással próbálták elindítani a Pride hónapot. Az incidenst dokumentáló videók egyikén látható, amint a színes ruhás, dobokat dörömbölő Pride-menetelők hullámát az LMBTQ+ közösség palesztinbarát tagjainak egy csoportja megállította a felvonulási útvonalon.

Mint írják, néhányan bőrszíjat és mellényt viseltek, és a palesztinbarát tömeg megállította a felvonulási útvonalat, hogy kiabáljanak és ordibáljanak saját közösségük tagjaival.

Az egyik szivárványos zászlóval festett plakáton ez állt: „No Pride in Genocide” (Nincs büszkeség a népirtásban), aminek az lehetett az értelme, hogy nem helyénvaló a Pride hónapot normális módon ünnepelni, miközben a közel-keleti konfliktus még mindig tombol.

A tüntetést a Queers4Palestine szervezte, írják, a queer közösségen belüli kisebbségi frakció, amely az elmúlt nyolc hónapban rendkívül hangosan beszélt arról, hogy szerintük a palesztinok strukturális elnyomása és a közösségüket ért történelmi előítéletek keresztezik egymást.

Korábban írtuk

A megzavart philadelphiai felvonulásról szóló jelentések szerint a tüntetők a szokásos zsidógyűlölő „Folyótól a tengerig” mondatok mellett azt skandálták: „Minél inkább megpróbáltok elhallgattatni minket, annál hangosabbak leszünk!”.