A halálos áldozat egy 36 éves horvát munkás, aki földmunkagéppel dolgozott, de a járművel együtt egy patakba zuhant, és a kabinba rekedve találtak rá. Az újjáélesztési kísérletek ellenére a kórházban elhunyt.

Hirdetés

A rendőrség közlése szerint egy 77 éves nyugdíjas tűnt el, akit nem láttak azóta, hogy vasárnap autóval szavazni indult az európai parlamenti választásokra a kelet-ausztriai Mischendorfban. A férfi után folytatják a kutatást.

Az Austrian Airlines osztrák légitársaság Palma de Mallorcából érkező repülőgépe Bécs közelében jégviharba került. A pilóták szerint a jégesőt nem lehetett előre látni a meteorológiai radaron. A repülőgép rádiós riasztást adott le, majd nehézségek nélkül leszállt a repülőtéren. Egyetlen utas sem sérült meg, de megrongálódott a gép orra és több lemezt letépett a vihar.

A bőséges esőzés különösen súlyosan érintette a Magyarországgal szomszédos Burgenland déli részét, ahol átszakadt egy gát is. Országszerte utak váltak járhatatlanná, pincéket és mezőgazdasági területeket öntött el az ár, több tartományban több mint kétezer alkalommal kérték a tűzoltók segítségét. A több hete tartó heves esőzés miatt a folyóvizek és a tavak vízszintje veszélyesen megemelkedett.

Korábban írtuk

A meteorológiai szolgálat szerint a folyóvizek várhatóan kedden tetőznek, az esőzések pedig szerda estig folytatódnak Ausztriában.