A kérdés elfogadásával Ohio a 24. állam, amely engedélyezi felnőttek számára a nem orvosi célú kannabiszhasználatot. „A marihuána többé már nem vitatott kérdés” – mondta Tom Haren, a Koalíció a Marihuána Alkoholhoz Hasonló Szabályozásáért nevű szervezet szóvivője. Az új törvény lehetővé teszi a 21 évesnél idősebb felnőttek számára, hogy legfeljebb mintegy 70,7 gramm kannabiszt vásároljanak és birtokoljanak, valamint hogy otthon termesszenek növényeket.

Hirdetés

A vásárlásokra 10 százalékos adót vetnek ki, amelyet adminisztratív költségekre, a függőségek kezelésére, a gyógyszertárakkal rendelkező önkormányzatokra, valamint magát az iparágat támogató szociális méltányossági és foglalkoztatási programokra kell fordítani.

Az ohiói választók kedden jóváhagyták az abortuszhoz való jog beemelését is az amerikai állam alkotmányába a média előrejelzései szerint. Ohióban a The New York Times című napilap előrejelzése szerint a választók 55 százaléka szavazott arra, hogy az alkotmány rögzítse a műví vetéléshez fűződő jogot.

Korábban írtuk