„A konfliktusnak egyetlen módon lesz vége, mégpedig Ukrajna feltétel nélküli kapitulációjával”

Hirdetés

– idézi Scott Rittert a Magyar Hírlap. A nyugalmazott katonatiszt szerint az ukrán hadsereg szétesőben van a frontvonalon. Ritter hozzátette, hogy a harcoknak csak Oroszország feltételei szerint lesz vége, és a Nyugat már nem fogja tudni ráerőltetni a javaslatait, ahogyan azt a minszki megállapodásokkal tette. „A Nyugat nem megbízható” – foglalta össze a nyugalmazott hírszerző tiszt.

Vlagyimir Putyin a Kurszki területet ért ukrán támadás után lehetetlennek nevezte a tárgyalásokat azokkal, akik „civileket és polgári infrastruktúrát támadnak, vagy megpróbálják veszélyeztetni az atomerőműveket”. Jurij Uzsakov orosz elnöki tanácsadó később azt mondta, hogy Moszkva nem mondta vissza a Putyin által korábban bejelentett békejavaslatokat az ukrajnai rendezéssel kapcsolatban, de egyelőre nem tárgyal Kijevvel.

A kezdeményezés a Krím, Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiók státusának orosz régióként való elismerését, Ukrajna el nem kötelezett és atomfegyvermentes státusának megszilárdítását, demilitarizálását és nácimentesítését, valamint az oroszellenes szankciók feloldását irányozza elő. Kijev elutasította a javaslatot – olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

Korábban írtuk